25-05-15

60 dagen later...

Titel: 60 dagen later…
Auteur: Luc van Balberghe
Genre: relatiethriller
Bezetting: 3 dames en 1 heer in 1 decor.
Duur: eenakter, 40 minuten
Geschreven in: 2008, ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van Toneelgroep De Fakkel in Vlaardingen (Nederland)

Personages:
- Suzanne Berkel, een jonge vrouw die haar man vorige week aan de deur zette omdat ze hem betrapte met haar beste vriendin
- Haar moeder
- Commissaris Lena Kindt van de Sectie Moordzaken
- Inspecteur Ed Terlinde van de sectie Moordzaken

Creatie op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2010 om 20 uur en op zondag 21 februari 2010 om 16 uur in Minitheatra  te Westerlo-Tongerlo. Regisseur: Hugues Demoulin. Vertolking: Hugues Demoulin, Nele Plu, Jan Van Thielen en Mia Wils.

Toneelkring WomAct (Wommelgem Acteert) brengt '60 dagen later...' tijdens een eenakteravond op13-14-20-21 november 2015 in Zaal Familia, Adolf Mortelmansstraat ! te Wommelgem. Lisette Verhoeven regisseert Sarina Jacobs, Carla Caes, Mia De Peuter en Luc Berghuis.


Locatie en decor:
De woonkamer van een onlangs, modern en fris, ingerichte flat. De inrichting is nog niet helemaal in orde. Er staat nog een schilderijtje óp de kast in plaats van erboven tegen de muur te hangen, er staan nog enkele niet-uitgepakte kartonnen dozen. Een driezitsbank, een uitweg naar de gang met de voordeur.

Over het stuk:
60 dagen later…
Precies 60 dagen nadat Suzanne Berkel met de avonturier Max De Brouwere trouwde, betrapt ze hem in haar eigen appartement met haar allerbeste jeugdvriendin Kirsten. De vriendschap is meteen uit, de liefde ook. Suzanne zet Max aan de deur.
Haar overbezorgde moeder was het nooit eens met de keuze van haar dochter. Zij vond haar schoonzoon een luiaard, een profiteur, een vrouwenloper, een geldgier,…
Maar, waarom geeft ze hem dan nu plots zelf onderdak?

Luc van Balberghe


Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

Info: luc.van.balberghe@telenet.be

 

15:37 Gepost door luc-van-balberghe - in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.