28-09-08

Kabouter Krik is verdwenen

 

Siesta2.JPG

Titel: Kabouter Krik is verdwenen (jeugdtoneel)
Auteur: Luc van Balberghe
Genre: sprookje voor kinderen tot 12 jaar en ouder...
Bezetting:  7 dames of heren, naargelang beschikbaarheid

Duurtijd: avondvullend, 100 minuten
Geschreven in: 2008

Personages:

Kabouter Krak

Kabouter Krek

Kabouter Krik

Kabouter Krok

Kabouter Kruk

Daan, het kind

Bert de Beer

 

Locatie en decor:
Het simultane decor bestaat uit twee delen.

Links bevindt zich het bos met in het midden de voorgevel van het Klinkerhuisje, schuinhaaks op de zaal. De naam staat boven de deur. Achteraan is er nog een deur van een schuurtje. Frontaal, aan de rand van het bos, staat een zitbank met plaats voor 5 personen.

Rechts is de woonkamer van het Klinkerhuisje. De voordeur geeft rechtstreeks toegang tot het bos.

 

Over dit stuk

Volgende week heeft in kabouterland het Feest van de Goudschat plaats. Al de kabouters die in de goudmijn werken, brengen dan hun gespaard goud naar de schatkamer voor het Goudfonds. De oude kabouters die gepensioneerd zijn, krijgen dan hun bijdrage om het volgende jaar van te leven.

De schatkamer heeft twee sleutels die bewaard worden door Kabouter Krik en Kabouter Krak. Zij doen daarmee de schatkamer krik-krak-open en krik-krak-toe. Maar Kabouter Krik is plots verdwenen.

Kan het feest nu wel doorgaan?

Daan en Krik (Lies Klinkers).JPGGeloven, geloven3.JPGKrak (Ilse Vercammen).JPGKrek en Krok.JPGSiesta.JPGBert De Beer.JPGDit stuk werd gecreërd door het Heists KamerToneel op 20 en 21 oktober 2012 in een regie van Josée Cammaerts. Speelden mee: Ilse Vercammen, Hannelore Van den Broeck, Lies Klinkers, Marleen Feyaerts, Julie Peeters, Jeroen Tobback, Jean De Grim en Jeroen Tobback.

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

Info: luc.van.balberghe@telenet.be

08:45 Gepost door luc-van-balberghe - in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.