03-04-12

Gebakken lucht

 

Titel: Gebakken lucht

 Auteur: Luc van Balberghe

Genre: Dolle komedie in 3 bedrijven

Bezetting: 4 vrouwen en 3 heren (Er bestaat ook een uitgebreide versie met 5 vrouwen en 4 heren; bij aanvraag van leesbrochure, geef voorkeur op)

Personages:

- Rocky: 45 jaar, arbeider en pantoffelheld. Tot hij wat gedronken heeft…

- Lewie: zijn iets oudere collega. Vrijgezel. Nogal simpel van geest. Toch op ’t eerste gezicht.

- Claire: 45 jaar, vrouw van Rocky. Waant zichzelf heel wat en leeft boven haar stand.

- Kitty: 22 jaar, dochter van Rocky en Claire, 6 maanden zwanger.

- Mike: 25 jaar, zoon van Rocky en Claire, eeuwige student

- Madeleine: 48, buurvrouw van Rocky, altijd in voor een grapje

- Journaliste: 25 jaar

(Bijkomende rollen in de uitgebreide versie)

- Notaris

- Brigitte, vrouw van de notaris

Duur: avondvullend

Geschreven in: 2009

Decor: een woonkamer met een deur naar de gang, enkele deuren naar het toilet en een slaapkamer, een deur die uitgeeft op de tuin.

Foto Gebakken Lucht Siloewet.jpgGEBAKKEN LUCHT ging in première op 5-6 en 12-13 juni 2009 in een regie van Robert De Clerck. Het gezelschap Siloewet verzorgt de creatie in het Vaarttheater in Schoten.

 

 

 

 

 

 

 

Gebakken Lucht Beerst

VOLGENDE OPVOERING door toneelkring Vrij Spel in Zaal Ter Zaele te Beerst (Diksmuide) in een regie van Daniël Deceuninck op 26 en 27 februari en op 5 en 6 maart 2010.

 

 

Gebakken Lucht RustRoest 2.jpgGebakken Lucht RustRoest 7.jpgGebakken Lucht RustRoest 13.jpgGebakken Lucht RustRoest 17.jpgGebakken Lucht RustRoest 27.jpgToneelkring Rust Roest uit Neder-over-Heembeek speelde Gebakken Lucht op 18 en 19 november 2011 in regie van Robert De Clerck met Rony Olbrechts, Filip Scheers, Veronique V anherck, Sandra Vanbeneden, Geert De Wilde, Rita Rousseau en Emily Wauters.

 

TGebakken Lucht Schimpen.jpgoneelgroep Schimpen uit Kuringen (Hasselt) speelde Gebakken Lucht op 9-10-16 en 17 februari 2013. Jacqueline Vanderlinden-Stiers regisseerde Caroline Volckaert, Dietrich Bex, Marie-Jeanne Vanseer, Irma Houbrechts, Eddy Mertens, Yvan Janssens, Birgit Kelchtermans, Bert Boyen en Vera Volckaert.

 

 

 

 

Over het stuk:

Rocky en Lewie, twee boezemvrienden en collega’s, dreigen hun werk kwijt te geraken. Omdat de vrouw van Rocky van dure juwelen, een zwembad in de tuin en exotische vakanties houdt, moet er bijna een mirakel gebeuren om dit te blijven bekostigen.

Een mirakel?

Het woord alleen brengt Rocky en Lewie op ideeën: ze gaan gebakken lucht verkopen, die ze zelf bakken en zelf op flessen trekken. Een heilige verschijning moet de klanten lokken.

Als ten slotte de pers erop afkomt, gebeurt er een echt wonder en zit er heel iets anders in de fles dan gebakken lucht…

Een dolle komedie, zonder veel psychologische diepgang maar met zeer herkenbare personages, hilarische toestanden waarbij niemand moet nadenken, verkleedpartijen, onverwachte wendingen, deuren die open en dicht klappen, en op het einde zorgt Amor voor een goede afloop. Een lachsucces van de bovenste plank!

 

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

Info:luc.van.balberghe@telenet.be

19:52 Gepost door luc-van-balberghe - in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.