06-04-12

De koning van Teuttereweuttere

Titel: De koning van Teuttereweuttere

 Auteur: Luc van Balberghe

Genre: kluchtige eenakter of wagenspel

Bezetting: 13 personages met dubbelrollen, min. 3 dames en 3 heren.

Speelduur: 45 minuten

Geschreven in: 2010

 Personages:

De boerin en de boerenknecht,  het oude vrouwtje ‘ons moe’, haar zoon Constantijn, dokter, heraut, koningin, prinses, schildwacht, heks, rondreizende koopman, wonderdoktoor, notaris.

 Locatie en decor:

Het decor wordt gesuggereerd met summiere zetstukken, die best hilarisch mogen zijn. In de tekst staat bij elk tafereel op welke locatie het zich afspeelt.

 Over het stuk:

Het verhaal werd geïnspireerd door een sprookje uit de Slovaakse folklore, maar het stuk is allerminst een sprookje gebleven. Er gebeuren de meeste krankzinnige dingen zoals een dokter met een blauw zwaailicht op zijn hoed, een schildwacht die met een Vespa het podium komt opgereden of een prinses die van de patissier een portie blotebillenkoek krijgt.

Dit stuk is drie kwartier lachen geblazen voor het publiek en een creatieve speeltuin voor regisseur en acteurs.

 

ZOTTeuttereweuttere.jpgPloeg met auteur.jpgDe Koning van Teuttereweuttere werd gecreëerd door het Zults Openlucht Theater, Zulte op 24 juni 2012. Regie: Griet Heyerick. Bezetting: Davina David, Sieglinde David, Anne De Meulemeester, Johan Dewitte, Martin Gilbert, Koen Moreels, Martine Peck, Hans Tack, Etelle Vandenbroecke, Annick Van Simaey, Frederic Vanwynsberghe.

 

De Koning van Teuttereweuttere werd gespeeld op zondag 9 september 2012 in het park van het kasteel van Schorisse, om 11.30 en om 16 uur door Stijn Bousard, Ben Vandekerckhove, Geert Deschaumes, Gie Minnaert, Lutgarde Desmet, Vanessa De Bus, Sigrid Van Eenoo en Inge Van Welden. De regie werd gevoerd door Nadine Provoost.

 

Moeder sterft.jpgConst met drank.jpgWonderdoktoor.jpgBillenkoek3.jpgHele groep2.jpg

 

 

 

 

 

 

Op zondag 16 juni 2013 werd De Koning van Teuttereweuttere opgevoerd door een gelegenheidsgezelschap bestaande uit Xavier Coppens, Ria Debruyne, Jacques Dufourmont, Isabelle Fievez, Francis Duthoy, Annie Liefooghe, Geert Mistiaen en Peggy Vanoverschelde, in regie van Piet Gheysen. De voorstelling had plaats in open lucht achter het Dorpshuis in Rekkem (Menen) als afsluiting van de jaarlijkse Brueghelfeesten.

 

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

Info: luc.van.balberghe@telenet.be

 

Meer info over mijn andere toneelstukken, klik hier rechtsonder op 'Algemeen' en scroll omlaag. Gratis toneelbrochures te verkrijgen ter lezing.

 

13:21 Gepost door luc-van-balberghe - in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.