25-10-10

Een afdruk van lucht

Titel: Een Afdruk van Lucht

Auteur: Luc van Balberghe

Genre: intrigekomedie

Bezetting: 5 vrouwen.

Speelduur:110 minuten

Geschreven in: 2010

 

Personages:

De cast bestaat uit vijf actrices waarvan de leeftijd schommelt tussen 30 en 55 jaar. Geen nadere eigenschappen inzake leeftijd, uitzicht, kleding, etc… vereist.

 

Locatie en decor:

De woonkamer van een groot landhuis, toebehorend aan de landadel. Eiken balken, antieke meubelen, open haard. Tegen de muur oude portretten van voorvaderen en een wapenschild.

Een deur die toegang geeft tot de vestibule, een deur naar de keuken, een deur naar de gang met de trap die naar de slaapkamers leidt.

 

Over het stuk:

 

Vijf vrijgevochten, onafhankelijke single vrouwen die niets afweten van mekaars bestaan, ontvangen elk een geheimzinnige brief. Ze worden uitgenodigd om samen een weekend door te brengen op het landgoed van Prins Jacques-Charles d’Antelle.

Sommige van hen zijn van nature al avontuurlijk aangelegd, andere dromen al hun hele leven van iets meer spanning in het dagelijkse bestaan.

De invitatie is zo hypnotiserend, dat geen van hen aan de oproep kan weerstaan. Voor de vijf vrijgezellige vrouwen start een intrigerend weekend, vol verrassende wendingen; voor de toeschouwers begint een adembenemende sneeuwbui van puzzelstukjes die pas helemaal op het einde hun betekenis krijgen.

 

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

Info:luc.van.balberghe@telenet.be

 

Meer info over mijn andere toneelstukken, klik hier rechtsonder op 'Algemeen' en scroll omlaag. Gratis toneelbrochures te verkrijgen ter lezing.

14:22 Gepost door luc-van-balberghe - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |