07-04-12

Een kreet in de nacht

 

Een kreet in de nacht.jpg

Titel: Een kreet in de nacht
Auteur: Luc van Balberghe
Genre: thriller in 4 bedrijven
Bezetting: 4 heren en 4 dames in 1 decor.
Duur: avondvullend, 110 minuten, in 2 delen
Geschreven in: 2012

Personages:
- Emma en Cecile:  twee bejaarde, ongehuwde zussen. Emma is het discrete, sussense type. Ze lijdt aan reuma en kan nauwelijks bewegen. Cecile is gek op roddels en heeft een levendige fantasie.
- Politieagent: 40+

- Huisarts: 40+

- Peer: bejaarde man, genre dorpsfilosoof

- Ottokar Niezen: einde 20, Oostenrijks schrijver

- Lynn: 30+, Australische toeriste

- Jacky: oudere zus van Lynn

Locatie en decor:
Twee derden van het podium vertoont de wat ouderwetse achterkeuken van een gerenoveerde hoeve aan de rand van het dorp. Deze keuken geeft uit op het terras, met uitzicht op de tuin en het dorp in de verte.

Een derde van het podium is dit terras.

Er kan simultaan op de twee vlakken gespeeld worden.

Over het stuk…
Is
het echt maar een ongeval, of zit er meer achter?

Kan het toeval zijn dat in dezelfde week een Oostenrijks schrijver en twee zussen uit Australië een gastenkamer betrekken in een pensionnetje waar haast nooit iemand verblijft? En dat precies in die week een gehate dorpsgenoot een dodelijke val van zijn paard maakt?

Of moeten we het in het dorp zelf gaan zoeken? Iedereen had er met het slachtoffer blijkbaar nog een oude rekening te vereffenen.

Misschien zit de moordenaar gewoon mee in de zaal? Hoe goed ken je de persoon op de stoel links of rechts van je, eigenlijk wel?

‘Een kreet in de nacht’ is een spannende ‘good old school whodunit’ met alle ingrediënten die zo’n verhaal nodig heeft.

Bovendien zijn net voor het laatste bedrijf alle tips en hints aangereikt, om zelf de oplossing te vinden. Benieuwd of je erin slaagt!

En neen, de butler heeft het niét gedaan
 

CREATIE

'Een kreet in de nacht' wordt opgevoerd door de Koninklijke Toneelkring Nut en Vermaak uit Oostende op 3-4-5 mei 2013 in de toneelzaal van het Leerwerkcentrum KTA HoTech, Ieperstraat te Oostende, in een regie van Stefaan Menu. Rolbezetting: Monique Daschot, Michèle Ghaye, Dasha Ivanova, Kathy Lerouge, Dany Lowyck, Daniël Menu, Stefaan Menu, Karel Neels.

 

Toneelkring Wantrien uit Elversele speelt 'Een kreet in de nacht' op 7-8-9-14-15 februari 2014 in de Emiel Naudtszaal, Hof Ter Elst 1 te Elversele (Temse). Regie Sven Claeys.

 

 

Vraag een gratis leesbrochure: luc.van.balberghe@telenet.be

 

16:34 Gepost door luc-van-balberghe - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.