26-08-14

HOUTEN TRANEN

 

Titel: Houten tranen

Auteur: Luc van Balberghe

Genre: allegorische monoloog

Bezetting: 1 man of vrouw en 2 trommelaars

Speelduur: 75 minuten

 

Over het stuk:

Speelman.jpgDe acteur/actrice vertelt over een vriend. Een vriend, die heel -maar dan ook héél- dom is. Maar… zou het kunnen dat mensen toch volmaakt zijn? Dat de Schepper een spontaan evenwicht voorzien heeft? Dat we onze gaven moeten samentellen en niet afzonderlijk beoordelen?

Waarom noemen we iemand die voor 98% wiskundig begaafd is en slechts 2% empathie kan opbrengen, een genie, terwijl we iemand die nauwelijks voor 2% verstand heeft, maar wel voor 98% liefde uitdraagt, een debiel vinden?

Zouden vogels echt zoveel dommer zijn dan olifanten, omdat hun hersens kleiner zijn? Misschien zitten er achter dat bekje in verhouding wel meer en betere hersenen dan achter die slurf?

Heb je trouwens al ooit een olifant gezien, die kan vliegen?

Nee, toch?

 

'Houten Tranen Op&Doek.jpgHouten Tranen' werd aangeprezen in de repertoirerubriek van het tijdschrift OP&DOEK, van de koepel voor het amateurtheater in Vlaanderen Open Doek vzw, editie juni 2012.

 

 

 

Houten Tranen Frappant2.JPGLiving Doll Leen Capiau.jpgLudo en pop.jpgDe creatie van dit stuk had plaats op 15-16-17 mei 2015 om 20.30 u en op 24/5/215 om 15 uur, door Teater Frappant, in zaal 't Witteke, Wittestraat 44 te 2020 Antwerpen. Regie Hans Mordant. Spel: Peter Van Goethem en Leen Capiau.

 

Reizend toneelgezelschap Compagnie Com-bine bereidt met Houten Tranen een tournée voor, met Nicole Gielman in de hoofdrol.

 

Houten Tranen werd ook als leestekst uitgegeven in boekvorm. Hier te bestellen: https://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/houten-tranen-73191-www-mijnbestseller-nl.html

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

Info:luc.van.balberghe@telenet.be

09:00 Gepost door luc-van-balberghe - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |